Zwangerschap en geboorte is al mijn leven lang een passie 

Tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter in 1999 ben ik de zwangerschapsyoga opleiding gaan volgen. In eerste instantie puur uit interesse maar al snel bleek dat ik het lesgeven aan zwangeren erg leuk vond.

Mijn tweede zwangerschap in 2003 was een stuitligging en kreeg ik te maken met beperkingen in mijn wens en keuze hoe en waar ik wilde bevallen. Ook heb ik ervaren hoe groot de invloed van angst is ("stel dat het misgaat") op de keuzes die je maakt. En de invloed van angst op je Eigen Wijsheid. 

Vanaf 2000 heb ik les gegeven in zwangerschapsyoga, babymassage, peuter- en kinderyoga.  In 2010 heb ik het opleidingsinstituut Eigen Wijze Opleidingen opgericht om mensen op te leiden hier les in te geven. 

In 2018  ben ik de 3-jarige Post HBO Trauma opleiding gaan volgen op basis van Somatic Experiencing . Ik specialiseer me nu op bevallingstrauma en preventie van trauma. 

Eigen Wijze Opleidingen combineert mijn passie voor opleiden met mijn passie voor het onderwerp zwangerschap en geboorte.

Ik ben me altijd blijven ontwikkelen door nationaal en internationaal diverse workshops en opleidingen te blijven volgen. In 2021 heb ik de 3 jarige opleiding tot traumatherpeut (Somatic Experiencing) afgerond.

De combinatie van opgeleid te zijn als Intuïtie Practioner en SE practioner maakt dat ik me nu op nieuwe vormen richt op gebied van o.a. (preventie van) trauma met een specialisatie voor bevallingstrauma en (het begeleiden van) vrouwen die bang zijn voor de bevalling. 

Opleidingen


2000 - Opleiding tot docent zwangerschapsyoga bij Stichting de ParelMoer, Amsterdam.
2001 - Opleiding tot docent babymassage (Shantala methode) aan de Academie voor Holistische massagetherapie (Holos), Utrecht
2003 - Opleiding tot docent kinderyoga bij yogacentrum Jip & Jan, Almere
2000-2006 - Intuítion Practitioner bij Centrum voor Effectieve Intuïtie, Haarlem. Sinds 2006 aangesloten bij de beroepsvereniging voor Aurareaders.
2010 - Birth Transitions School, Shaumbra Institute 
2011 -2014 Meervoudige Merkabatechnieken Niveau I, II, III en IV, Spiritueel Centrum Aurora, Heeze
2012 - Hormoonyoga, Sylvia Mullaart- Bonn
2017 - Geweldloze Communicatie (Civas)
2017/2018 Jaaropleiding + masterclasses The Work, Byron Katie
2019 Mindfulness based cognitive therapie (Civas)
2018/2021 - Trauma opleiding (SE Somatic Experiencing), Body Mind Opleidingen, post HBO 
2021 Polyvagaaltheorie, regulatie van het zenuwstelsel, Deb Dana, PCIS

Zwangerschap en geboorte is al mijn leven lang een passie. Ik heb gezien én zelf ervaren hoe groot de impact is van geboren worden en geboorte geven. Mijn wens is dat professionals in de geboortezorg en ouders in contact komen en leren gebruik maken van hun Eigen Wijsheid. Zodat ze op een bewuste manier zwanger zijn, bevallen, hun keuzes maken en een Eigen Wijze invulling geven aan het ouderschap.

Marjolein Smit