Door trauma raakt het menselijk organisme, inclusief het zenuwstelsel, overbelast en blijft in de 'vlucht en vecht' stand, ook als het gevaar is verweken.

In deze workshop leer je wat trauma is, hoe je trauma herkent, hoe je trauma kunt voorkomen en hoe je een cliënt of patiënt kunt begeleiden die een traumatische ervaring heeft gehad. Of wanneer er sprake is van een hoog stressniveau. 

f1e90e7e6aeac28a47c407d033244e3845455aeec3e52e7ef7730ca413066f9f.jpeg

"Door trauma ben je niet in staat het leven ten volle te leven."

Zolang trauma niet is verwerkt, blijven de vecht, vlucht en verstijf signalen actief, ook nadat het gevaar is geweken. Een getraumatiseerd persoon kan niet meer terugkeren naar de normale toestand en balans. Het zenuwstelsel blijft overbelast en in een verhoogde staat van paraatheid.

Deze bewuste en onbewuste alertheid op gevaar kost niet alleen veel energie, maar gaat ook ten koste van het goed kunnen functioneren en het vermogen om passende keuzes en afwegingen te maken. Hierdoor ben je niet in staat het leven ten volle te leven, inclusief de uitdagingen die het leven met zich meebrengt. 

Hoe begeleid je een cliënt of patiënt die een traumatische ervaring heeft gehad, of waaraan je merkt dat er sprake is van een hoog stressniveau? Welke ondersteuning en begeleiding kun je bieden, binnen je bestaande vakgebied, om goed om te kunnen gaan met deze verhoogde stress activatie en welke tools tot regulatie heb je tot je beschikking?

In deze workshop leer je

  • Hoe trauma ontstaat
  • Hoe je trauma zou kunnen voorkomen
  • Welke handvaten en mogelijkheden je hebt om een client met een verhoogd stressniveau te reguleren en goed te begeleiden

Datum & Locatie

1 maart 2024

10.00 - 16.30 uur in Haarlem

Kosten & Betaling

€165,-

Je ontvangt na inschrijving een factuur

Inschrijven

Maak gebruik van het onderstaande inschrijfformulier. 

Inschrijven workshop Trauma

Door in te schrijven ga ik akkoord met de algemene voorwaarden.

Een korte motivatie voor de workshop