Workshop Zelfregulatie

Zelfregulatie is nodig om goed te functioneren. Zeker in een veeleisende omgeving.  

Tijdens deze workshop leer je situaties te herkennen die veel van je vragen en hoe je hiervan goed kunt herstellen, hoe je jezelf kunt bijsturen, afremmen en jezelf extra kunt ondersteunen. Ook leer je de 'taal' van je autonome zenuwstelsel herkennen. 

"Zelfregulatie is nodig om goed door je dag en het leven heen te kunnen bewegen."

Wanneer je bewust gebruikt maakt van zelfregulatie en weet op welke verschillende manieren je dit kunt doen, ben je als een coach voor jezelf. 

We behandelen verschillende vormen van zelfregulatie aan de hand van de 'Window of tolerance' en de werking van het autonome zenuwstelsel gebaseerd op de Polyvagaal-therorie. 
Welke manieren van zelfregulatie zijn er? Welke strategieën gebruik jij? Welke methodes voor zelfregulatie kun je nog ontdekken en beter integreren?

Na de workshop (2 dagen) heb je een grotere bandbreedte waarbinnen je zelfregulatie goed kunt toepassen en je op een goede en prettige manier blijft functioneren. 

Co-regulatie
Als je in staat bent om jezelf goed te reguleren, ben je ook beter beschikbaar voor je cliënt of patiënt en ontstaat er co-regulatie. De cliënt ervaart goede afgestemde aandacht en heeft het gevoel serieus genomen te worden. 

Niet afgestemde aandacht kan als traumatisch worden ervaren, omdat een cliënt of patiënt zich niet gezien of zelfs afgewezen voelt en het contact als niet veilig wordt ervaren. 

De mate van veerkracht bepaalt (mede) of iemand weer tot zelfregulatie kan komen. Dit werkt ook andersom, de middelen tot zelfregulatie zijn van invloed op veerkracht. Om deze reden wordt de workshop Zelfregulatie vaak gecombineerd met de workshop Veerkracht.

Datum & Locatie

7 en 14 oktober 2023 van 10.00 - 16.30 uur in Haarlem

Kosten & Betaling

€ 290- Je ontvangt een factuur na inschrijving

Inschrijven

Maak gebruik van het onderstaande inschrijfformulier. 

Workshop Zelfregulatie

Inschrijven